Home

 

Visueel leren
Hoe werkt Inspiration?
Voorbeelden en toepassingen
Systeemeisen
Gebruikers ervaringen
Inspiration en het digitale bord
Beginnerslessen
Cursus Inspiration
Vragen
Nieuwsbrieven
Prijs / mogelijkheden
Gratis 30 dagen versie
Bestellen

 

Overige Inspiration producten
Inspiration voor bedrijven en instellingen
Links
Contact

 

Certified


Gebruikerservaringen

Inspiration is een prachtig programma. Het kan voor iedereen echter nog veel mooier in gebruik worden als u ook wilt vertellen welke toepassingsmogelijkheid door u vooral worden benut. Stuur ons een berichtje van maximaal tien regels over de manier waarop u er mee aan de slag bent. Wij plaatsen dit dan zo mogelijk hier op deze site zodat iedereen kan meeprofiteren van uw goede ideeën.

Stuur uw bericht naar ons e-mailadres.

Hartelijk dank!


Recente berichten:

Ik gebruik Inspiration als experiment binnen de klas. De kinderen vonden de Wereld Oriëntatie-lessen over het algemeen saai en weinig uitdagend. Ik wil daar graag verandering in brengen en ben aan het experimenteren geslagen. Momenteel werkt een groepje kinderen aan een werkstuk over de Romeinen dat zij met behulp van Inspiration aan de rest van de groep zullen presenteren. In de ontwikkeling van onder andere boeiend onderwijs en meervoudige intelligentie, valt Inspiration volledig op haar plaats! Ondanks het feit dat de Engelse versie de kinderen in eerste instantie een beetje afschrok, zijn met name de taalzwakke kinderen erg enthousiast over de visuele mogelijkheden van Inspiration. Nu duidelijk is dat de meeste bewerkingen in het programma eigenlijk heel herkenbaar zijn vanuit het Office-pakket van Windows, blijkt dat je heel snel aan de slag kan. Ik ben enthousiast!
Ellen Stouten

Nadat sommigen in de sectie al wat experimenten hadden gedaan met het programma besloten we bij de uitgave van de 8.0 editie om Inspiration sectiebreed te gaan gebruiken. Vooral voor tekstanalyse is het een geweldig programma. De visuele mogelijkheden voegen veel toe aan het tekstbegrip bij leerlingen in alle leeftijden. Dit jaar gebruiken we nog als experimenteel jaar voor de sectie, vooral om materiaal uit te proberen, maar het pakket heeft een grote potentie voor activerende didactiek. Volgend jaar willen we alle leerlingen aan Inspiration hebben. Het is niet alleen een geweldige steun bij het leren van grote hoeveelheden tekst, het is gewoon een ontzettend leuk programma om mee te spelen.
namens de sectie Geschiedenis
S. te Rietstap - Stedelijk Gymnasium Leiden

De dertig dagen van mijn 'trial' van Inspiration heb ik niet vol gemaakt. Eigenlijk wist ik al binnen een week: Dit is het pakket wat ik zoek. Ik heb al veel software voor Mind-Mapping uitgeprobeerd, maar ze waren of veel te ingewikkeld in het gebruik of hadden te weinig mogelijkheden. Inspiration verslaat ze op alle fronten. Op vrijdag geînstalleerd. Zondag kregen de kerkgangers van mijn gemeente mijn eerste preek vanaf een mind-map te horen. Tot tevredenheid van de hoorders en van mij. Ook voor catechese (geloofsonderricht) maakte ik er reeds gebruik van. Het zal een veel en veelzijdig gebruikt programma worden. Ik kan nu al niet meer zonder Inspiration.
Ds. Richard Vervoorn

Onze oudste zoon is dyslectisch en heeft ADHD. Voor hem is overzicht en beelddenken erg belangrijk. Met Inspiration is hij in staat bijvoorbeeld een boekbespreking makkelijk voor te bereiden met een mindmap. Hij kan snel starten en nieuwe inzichten kunnen snel worden verwerkt, zonder knoeien en verlies van overzicht. Door het goede overzicht en het gebruik van kleuren en plaatjes, blijft de informatie goed hangen. Bovendien is het ook (veel) later nog makkelijk te lezen en dus te gebruiken. Kortom, een ideale studiegenoot!!!
Andreas van der Burgh

Ik leer beelddenkers een visuele leerstijl aan en hier voor leent Inspiration zich uitstekend. Ondanks dat het een Engels programma is hebben ze het zo in de vingers. De scholieren en studenten gaan doordat ze het leerwerk in een mindmap zetten met hun cijfers vooruit op school. Mijn dochter zet al het leerwerk in mindmaps.
Verder gebruik ik het programma bij de opzet en uitvoering van complexe activiteiten die ik regelmatig organiseer. Kortom een fantastisch programma voor een heel redelijke prijs.
www.wildbaaninspiration.nl
@3anne Koch

Gewoon betaalbaar en het werkt samen met mijn Palm Treo 650 waardoor ik ook onderweg mijn ideeën kan uitwerken. Dat is de belangrijkste reden waarom ik voor Inspiration heb gekozen en niet voor de veel duurdere varianten die via het internet worden aangeboden. Waar kun je het niet bij gebruiken, is een vraag die een korter antwoord geeft dan het nagaan waar je allemaal wel Inspiration voor kunt benutten. Een voorbeeld: met een groep mensen brainstormen over een uitermate complex beleidsprobleem en alle argumenten logisch plaatsen in een enkel plaatje. Voor de beslissers die er niet bij zijn geweest, is naast dit schema ruim 25 pagina’s tekst nodig. Met als gevolg dat er gediscussieerd wordt over de komma’s in plaats van de grote lijn….
Hans van Diest

Appoint gebruikt Inspiration omdat het onder Windows en Macintosh werkt. We gebruiken het intensief voor brainstorms en het in kaart brengen van complexe processen. Het is ook bijzonder geschikt voor het opstellen van IT flow charts. Het is een pakket waar je geen training voor nodig hebt. Een groot pluspunt is het printen, het komt er altijd goed uit, je hoeft niet eerst van alles in te stellen. Ook niet onbelangrijjk is dat het er heel aantrekkelijk uitziet.
Jan Willem de Lange - Appoint Groep

Ik gebruik Inspiration op een school voor bijzonder ZMOK onderwijs. Jongeren die in het reguliere voorgezet onderwijs zijn vastgelopen kunnen bij ons nieuwe toekomstplannen maken, hun (on) mogelijkheden ontdekken en zich voorbereiden op een beroepsopleiding of werk. Inspiration kan ingezet worden bij het leren leren, het onderzoeken en “opleuken” van nieuwe vormen van leren. En ook bij het maken van een portfolio, werkstukken en andere opdrachten.
Ook gebruik ik Inspiration wanneer ik informatie voor collega’s en leerlingen op een aantrekkelijke wijze in beeld wil brengen.
Monique Twigt

Na het installeren van de trial versie van Inspiration was ik erg geïnteresseerd en heb ik via Inspiration.com het pakket besteld. Het pakket in Amerika bestellen geeft wel een probleem: verzendkosten zijn $54!! Toen ik de tweede trial versie via Inspiration.com installeerde bleek dat de US-versie niet dezelfde mogelijkheden heeft als de internationale versie: de optie om mindmaps te maken ontbreekt! Intussen had Visiria contact met me opgenomen (mijn email hebben ze gekregen van Inspiration.com (in te vullen voor de trial versie) voor een eenmalige benadering) of ik de internationale versie van Inspiration via hen wilde aanschaffen. Dubbel pech dacht ik. Heb ik bijna de dubbele prijs betaald voor een versie met minder mogelijkheden. Niets bleek echter minder waar! Na contact opgenomen te hebben met de helpdesk in Amerika of dit nog op te lossen was, hebben ze het aankoopbedrag direct op mijn creditcard teruggestort. Het pakket was reeds verstuurd en dat mocht ik gewoon houden. Ik heb daarna direct het pakket via iDeal bij Visiria besteld, wat binnen 1 dag geleverd werd. Conclusie: Software Inspiration = Super; Service Inspiration = Super.
Harold van Rijen UMC Utrecht