Home

 

Visueel leren
Hoe werkt Inspiration?
Voorbeelden en toepassingen
Systeemeisen
Gebruikers ervaringen
Inspiration en het digitale bord
Beginnerslessen
Cursus Inspiration
Vragen
Nieuwsbrieven
Prijs / mogelijkheden
Gratis 30 dagen versie
Bestellen

 

Overige Inspiration producten
Inspiration voor bedrijven en instellingen
Links
Contact

 

Certified


Overige Inspiration producten

Naast Inspiration is er nog meer software beschikbaar waarbij het visueel leren de basis vormt.

Kidspiration

KidspirationDit schitterende programma biedt een eenvoudige kindvriendelijke manier om optimaal te profiteren van de verworvenheden van visueel leren. Kinderen maken grafische diagrammen zoals woordspinnen en associatiediagrammen door plaatjes, tekst en gesproken woorden te combineren. Zo geven ze hun gedachten en ideeën weer en ordenen informatie.
Kidspiration is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd en kan zowel op school als thuis wordt ingezet.

Kijk voor meer informatie op www.KidspirationNederland.nl

InspireData

InspireDataInspireData is een programma dat – in zekere zin - begint waar Excel ophoudt. Het werd speciaal voor het onderwijs ontwikkeld en is buitengewoon succesvol.

In een paar woorden: u kunt er uw gegevens mee analyseren en tal van varianten middels grafieken snel en fraai in beeld brengen. Daarbij staat steeds het inzichtelijk maken van verbanden centraal.

Het toepassingsgebied is heel breed. Het kan als een demonstratie-tool door de leerkracht/docent aan het digitale bord worden gebruikt, maar ook leerlingen en studenten kunnen er prima zelfstandig mee aan de slag binnen projecten.
De nieuwe opties binnen het pakket zijn ook een duidelijke verrijking. We noemen er twee:

  1. de diashow die het mogelijk maakt om alle interessante opgespoorde verbanden even vast te leggen voor een presentatie later.
  2. de mogelijkheid om snel een enquete op te zetten en op afstand via internet te laten invullen. De resultaten kunnen dan meteen gepresenteerd worden via InspireData. 

In basisonderwijs is het onmisbaar bij techniek en in voortgezet onderwijs bij wiskunde, en - vooral - de science vakken.

Meer informatie kunt u vinden op www.InspireData.nl