Home

 

Visueel leren
Hoe werkt Inspiration?
Voorbeelden en toepassingen
Systeemeisen
Gebruikers ervaringen
Inspiration en het digitale bord
Beginnerslessen
Cursus Inspiration
Vragen
Nieuwsbrieven
Prijs / mogelijkheden
Gratis 30 dagen versie
Bestellen

 

Overige Inspiration producten
Inspiration voor bedrijven en instellingen
Links
Contact

 

Certified


Veel gestelde vragen over Inspiration

Inspiration werkt vrij intuitief maar natuurlijk kan het voorkomen dat iets niet helemaal duidelijk is voor u. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over Inspiration.

Heeft u een vraag maar staat deze niet in de lijst dan kunt u contact opnemen met ons door een e-mail te sturen.

1. Ik heb een downloadcode gekregen. Wat nu?
Installeer via www.inspiration.com de 30 dagen trial versie van Inspiration 9 (de Internationale Editie) op uw computer. Start vervolgens het programma. In het pakket ziet u bij herhaling de oproep voorbij komen: ”Buy Online ”. Vlak daaronder staat het vakje: Enter your authorisation code. Daar moet u zijn.
Voer daar de code in en uw registratie is compleet. Inspiration is nu blijvend op DIE computer geïnstalleerd. U hebt gekozen voor een computergebonden registratie, bedenk dus goed op welke computer u installeert!

2. Hoe kom ik vlot op gang met het pakket:
In het programma is een “getting started” document opgenomen. Die pdf is zeer aan te bevelen als u nog niet zo met het programma vertrouwd bent. Hoe komt u daar: ga vanuit het openingsscherm via Learn to use naar de Documentation. Daar kunt u het PDF document vinden.

3. Wat is nu precies Visueel Leren?
Visueel leren is een krachtige methode van lesgeven en leren. Ideeën en informatie worden grafisch weergegeven. Lees verder op de pagina over Visueel Leren.

4. Is Inspiration geschikt voor een netwerk?
Ja, er is een prima netwerkversie van Inspiration. De gebruikers met een normale toegang kunnen gewoon gelijktijdig met Inspiration werken. De bestanden op de server kunnen het beste ingesteld worden op Alleen Lezen. Op de cliënten moet apart de software voor het opnemen en afspelen van spraak worden geïnstalleerd. Het opslaan van de bestanden kan zowel op de server als op de cliënt gebeuren. Afhankelijk van de instellingen die de systeembeheerder heeft gemaakt.

5. Is het mogelijk om afbeeldingen naar het werkveld van Inspiration te slepen, ze daar los te laten en dús te gebruiken?
Ja, dat kan. De gebruikelijke conventies zijn van toepassing. U kunt dus bijvoorbeeld een plaatje uit Google-Afbeeldingen zo kopiëren en meenemen naar uw toepassing. Eenvoudig knippen en plakken is alles wat er nodig is.

6. Is het ook mogelijk om afbeeldingen direct naar de bibliotheek te slepen en daar te laten opnemen?
Ja, dat kan. Maar in een netwerkomgeving moet er dan wel toestemming zijn om bestanden te mogen en kunnen bewaren.

7. Kan ik mijn gemaakte diagrammen ook sturen naar iemand die geen Inspiration heeft?
Ja, dat is mogelijk. De diagrammen zijn op verschillende manieren op te slaan of te 'exporteren'. Bijvoorbeeld als RTF-bestand dat gelezen kan worden door Microsoft Word. Of als HTML-bestand: het diagram wordt dan door iedere internetbrowser als webpagina gezien. Een diagram is ook op te slaan of te exporteren als afbeelding (GIF-, JPG-, BMP- of WMV-bestand), zodat het diagram ook gelezen wordt in beeldbewerkingsprogramma's.
Nieuw bij Inspiration 9: U kunt nu ook een complete door u gemaakte presentatie versturen. Samen met de gratis Presenter kan deze dan overal worden afgespeeld. Inspiration zelf is daarbij verder niet nodig.

8. Als ik in het veld klik, zie ik een grijs kruis. Ik kan dan direct typen, maar ik zie geen pijl die de ontstane cirkel verbindt met de vorige cirkel. Hoe komt dat?
Dat klopt. Op deze wijze kan de gebruiker zélf een gekozen cirkel met een andere cirkel verbinden. Daartoe klik je op cirkel 1. Er verschijnen ruitjes en vierkantjes rond de cirkel. Klik met de muis op een ruitje en houdt de linker muisknop ingedrukt. Sleep de streep naar cirkel 2 en laat los bij één van de vierkantjes bij cirkel 2. Zo wordt een pijl gemaakt. Het kan ook met de knop 'Link' in het menu. Er verschijnt dan een lijn vanuit de laatst gebruikte cirkel. Laat het uiteinde van de lijn los boven een andere cirkel naar keuze. Het is ook mogelijk om automatisch pijlen te laten zetten. Dan moet de knop 'RapidFire' ingedrukt zijn. Lees meer over deze knop op de pagina Voorbeelden en toepassingen.

9. Hoe komt het dat mijn diagram veel kleiner is dan in het scherm als ik hem uitprint?
De standaard instelling bij het printen is dat iedere diagram moet passen op één vel papier. Als het diagram op het scherm veel groter is, wordt het diagram verkleind om te passen.